Work from home: Tips and tricks pentru a permite o schimbare treptata

Data fiind situatia actuala, de mai bine de un an ne confruntam cu multe schimbari, printre care una din cele mai importante si de impact este „Work from Home”. Unde a fost posibil firmele au rugat angajatii sa isi mute biroul in caminul propriu pentru o perioada nedeterminata de timp. Pentru cei care s-au confruntat pentru prima data cu acest tip de munca a fost nevoie de schimbarea anumitor obiceiuri.

Pandemia a avut un impact enorm asupra modului in care organizatiile din domeniul editorial isi desfasurau activitatea. Aceasta pandemie poate impacta pentru todeauna modul in care organizatiile isi vor executa munca. Nu ne asteptam la disparitia definitiva a birourilor, insa pana si cei mai mari editori descopera faptul ca este greu sa acoperi chiria si intretinerea unei cladiri imense de birouri.[1]

Mai jos am selectat cateva sfaturi utile pentru o schimbare treptata si eficienta:

1.Eficientizarea timpului

Unul din cele mai importante aspecte este eficientizarea timpului, impartirea lui in functie de prioritati. Un beneficiu legat de „Work form Home” este flexibilitatea cu care iti poti adapta programul.

2.Rutina de dimineata

Sa iti faci o rutina de dimineata te poate ajuta sa fii mai productiv. Una este sa te trezesti si sa te pui direct la birou sa lucrezi si alta este sa te pui la birou dupa ce iti savurezi cafeaua sau dupa o tura de jogging.

3.Pauzele

Sa realizezi importanta pauzei te poate ajuta sa te adaptezi mai usor. Bine cunoscuta pauza de masa in jur de 60 de minute si alte cateva pauze scurte pe parcursul zile de munca sunt necesare pentru o activitate productiva.

4.Paraseste casa

Incearca pe cat posibil sa iesi din casa, sa te bucuri de lumina naturala, departe de aparatura electronica, inclusiv telefonul!

5.Procurarea aparaturii

Sa te asiguri ca ai toate echipamentele de care ai nevoie din partea firmei si nu ezita sa le soliciti atunci cand ai nevoie.

6.Spatiul de lucru

Amenajarea unui colt in care sa iti desfasori doar activitatea profesionala penru a nu asocia munca cu alte activitati care pot duce la pierderea concentrarii.

7.Participarea la sedinte

Incearca sa folosesti camera video in sedinte pentru a te conecta cu cei care participa. Folosirea camerei te poate ajuta sa te concentrezi si nu iti permite sa pui munca pe planul doi, atunci cand chiar trebuie sa muncesti.

8.Rutina de seara

Finalizarea zilei de munca cu o rutina te poate ajuta sa te detasezi de responsabilitatile de la locul de munca. Fie ca iesi la cumparaturi pentru a gati, fie ca faci sport in aer liber, incearca sa nu mai folosesti spatiul in care muncesti pentru a nu avea senzatia ca esti inca in timpul programului.[2]


[1] Working from home is working for U.S. publishers. Beyond the Book, CopyrightClearance Center. 7 Aug 2020.

[2] https://www.pcmag.com/news/get-organized-20-tips-for-working-from-home

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post