Tot ce trebuie să știi dacă vrei să lucrezi la o editură

  1. Nu este vorba doar de editare…

Deși aproape fiecare editor potențial dorește să lucreze în editorial, există o mulțime de alte roluri disponibile care ar putea fi mai potrivite abilităților tale (sau care ți-ar putea oferi un alt mod de a intra în afaceri): producție, proiectare, vânzări sau marketing, de exemplu

2. …dar trebuie să știi cum să editezi.

Este nevoie de abilități de editare în fiecare rol de publicare pe care îl puteți avea, indiferent dacă vorbim de  o postare de la unul dintre autorii editurii sau dacă testați o piesă de software educațional. Aveți nevoie de un ochi bun pentru detalii și pentru a ști ce face ca scrisul să funcționeze, iar asta începe cu CV-ul și scrisoarea de intenție. Dacă oricare dintre acestea conține greșeli de eroare sau erori gramaticale, CV-ul dvs. va fi imediat în coș. Lucrările de publicare primesc o mulțime de aplicații, iar aruncarea de aplicații cu erori este o modalitate rapidă de a subția grămada.

3. Este greu să intri, dar merită.

 În cadrul unui eveniment de la la Târgul de carte din Londra ,directorul de resurse umane de atunci, de la Random House, Neil Morrison, a spus că pentru fiecare post la nivel de intrare la Random House, erau mai mult de 250 de candidați. Publicarea este o afacere notoriu dificilă, așa că va trebui să fiți la îndemână pentru a obține un loc de muncă, dar merită cu siguranță. În cei treisprezece ani de activitate în industrie. Faptul că lucrezi cu oameni creativi și ai ocazia să cunoști autori și de ce nu, să legi o relație de prietenie cu aceștia. Dar și ce constituie un punct de atracție major estie ocazia de a citii diverse cărți chiar înainte de a fi publicate.

4. Există mai mult în viață decât publicarea comercială.

Sectorul publicării academice poate fi mult mai puțin plin de farmec decât comerțul, cu toate bestsellerurile sale și autori celebri, dar există o mulțime de locuri de muncă și este un domeniu fascinant în care să lucrezi. Publicarea academică a devenit digitală cu mult înainte de comerț, iar publicarea de reviste a fost complet digital de ani buni. Sectorul are propriile sale provocări – cum ar fi Open Access, de exemplu -, dar merită cu siguranță să vă extindeți căutarea de locuri de muncă pentru a-l lua în considerare. (Și ELT și Educație: mai ales dacă aveți experiență de predare.)

5. Abilitățile digitale vor fi importante, indiferent de rolul pe care îl aveți.

Puțini editori au astăzi departamente digitale separate, dar în fiecare rol, va trebui să puteți lucra și să gândiți digital. Nu veți avea neapărat nevoie de abilități de codare, deoarece editorii externalizează în mare parte astfel de roluri, dar va trebui să aveți o atitudine digitală: să puteți gândi digital și să judecați modul în care instrumentele digitale pot fi utilizate. Și dacă aveți unele abilități de codare de bază, le puteți folosi adesea pentru a vă face munca mai ușoară și mai eficientă.

https://pixabay.com/ro/illustrations/descarca-b%C4%83iat-om-afla%C5%A3i-nor-1666700/

6. Învață-ți abilitățile … și folosește-le!

Este posibil ca unele universități să aibă acces la instrumente de instruire online, dar dacă nu, atunci există o mulțime de oportunități gratuite de a vă dezvolta abilitățile online, permițându-vă să învățați cum să construiți un site web, să creați o carte electronică sau să editați videoclipuri pentru instanță. Dacă doriți să vă învățați cum să utilizați un anumit software, atunci o căutare pe YouTube vă va găsi cel mai probabil videoclipuri care vor acoperi toate lucrurile pe care trebuie să le știți. Sau dacă căutați ceva mai teoretic sau profesional, dun curs online masiv deschis sau MOOC, oferit de universități și companii precum Udacity sau Coursera. Majoritatea MOOC-urilor, sunt taxabile numai dacă finalizați cursul și doriți certificarea, astfel încât să nu riscați banii în avans pentru ceva care se poate dovedi sau nu util.

7. Intră pe Twitter …

Publicarea MA poate fi extrem de utilă, dar Twitter este cea mai bună educație publicitară gratuită existentă. Vă permite să aflați despre ce vorbesc oamenii din industrie, articolele pe care le citesc, problemele cu care se confruntă și oamenii cu care vorbesc. Este, de asemenea, o modalitate strălucită de a construi conexiuni.

8. … dar fii atent la ceea ce împărtășești.

Editorii ar putea să vă caute pe rețelele de socializare atunci când vă gândiți la aplicație; asigurați-vă că fluxul dvs. Twitter nu conține nicio fotografie sau declarație care să vă jeneze și blocați-vă contul Facebook: niciun potențial angajator nu vrea să vă vadă la trei dimineața, leșinat și cu scris pe toată fața.

9. Alăturați-vă SYP.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în industrie, cine mai bine să vă ofere sfaturi și asistență decât oamenii care tocmai au trecut prin asta și au aflat ce este nevoie? Societatea Tinerilor Editori este plină de douăzeci și ceva de oameni, fie care își caută primul loc de muncă de publicare, fie se bucură de primii ani de activitate. În fiecare an, organizează o conferință anuală, care costă în jur de 20 de lire sterline pentru membri, dar prezintă multe dintre cele mai mari nume din industrie, oferind sfaturi despre cum să construiești o carieră de editor. Acestea oferă o mulțime de evenimente sociale și de rețea și un mediu prietenos și de susținere pentru oricine dorește să se alăture industriei – plus posibilitatea de a câștiga o experiență relevantă prin aderarea la comitet. Există alte rețele de publicare acolo – în special Byte the Book și Bookmachine – dar SYP este probabil cel mai bun loc pentru a începe.

10. Nu fi exploatat (prin stagii).

Publicarea are o problemă de stagiu. Prea mulți editori oferă stagii neplătite și se așteaptă ca aplicațiile pentru poziții de bază să aibă genul de experiență care poate fi dobândită doar prin internare. Lucrurile încep să se îmbunătățească, datorită campaniilor de la oameni precum book careers, iar mai mulți editori se angajează acum să plătească stagiari cel puțin salariul minim, dar există încă o problemă. Dacă faceți un stagiu, asigurați-vă că merită: asigurați-vă că veți afla despre industrie mai degrabă decât să continuați cu depunerea pe care nimeni care este plătit nu poate fi deranjat să o facă. Și luați în considerare internarea la acel editor mai mic despre care probabil nu ați auzit niciodată, decât companiile mai mari. Nu numai că editorii mai mici sunt deseori atât de scăpați de numerar încât au unele justificări pentru a prelua forța de muncă gratuită, dar sunt, de asemenea, mai susceptibili să vă poată oferi o experiență mai largă de roluri în cadrul industriei.

11. Publicarea are o problemă cu diversitatea, dar funcționează pentru a o îmbunătăți.

Dacă industria se așteaptă ca noii participanți să aibă experiență de lucru în domeniu, dar nu plătește stagiari, atunci își va restrânge recrutarea pentru oricine își permite să lucreze gratuit de ex. în Londra. Aceasta este o rețetă pentru o monocultură a, după cum a spus un comentator din industrie. Există inițiative din industrie care încearcă să schimbe acest lucru, oferind stagii plătite deschise doar persoanelor de culoare, asiatice și etnice minoritare. Și editorul academic din Londra, SAGE, oferă în prezent un stagiu plătit pentru studenți din mediul BAME.

12. Afișați, nu spuneți (pe CV-ul și scrisoarea de intenție).

Adesea autorilor li se spune să arate, nu să spună, atunci când scriu despre personajele lor, și același sfat se aplică și editorilor potențiali. Este mult mai eficient – și mai convingător – să arăți persoanei care îți citește CV-ul de ce ești capabil decât să-l afirmi. Deci, dacă v-ați învățat singur HTML sau gestionați conturile de socializare pentru societatea dvs. universitară, asigurați-vă că CV-ul și scrisoarea de însoțire facilitează pentru persoana care îl citește dovezi despre ceea ce ați făcut: includeți linkuri (și asigurați-vă că funcționează!).

13. Freelancing-ul este din ce în ce mai mult o opțiune.

Din ce în ce mai mult, editorii externalizează munca, în special în departamentele editoriale, iar acest lucru face – și accidental – este mai ușor să lucreze la publicare pentru persoanele care nu pot sau preferă să nu facă tradiționalul de la 9 la 5 la birou rol.

14. Editorii vor să afle mai multe despre cititorii lor; poți să ajuți?

Timp de decenii, editorii nu au trebuit să se îngrijoreze să-și cunoască cititorii, deoarece librăriile au făcut asta pentru ei: editorii au vândut cărți către librării, iar librăriile le-au vândut cititorilor. Acum, când editorii și-au dat seama în cele din urmă că ar putea fi de fapt util să știți mai multe despre oamenii care își cumpără cărțile, cel mai mare cumpărător al lor, Amazon, se află între ei și datele respective. De aceea, rețelele de socializare sunt din ce în ce mai importante pentru editori, deoarece le oferă posibilitatea de a vorbi direct cu cititorii lor și de a afla ce îi face să bifeze. Orice lucru pe care îl puteți face pentru a arăta că aveți conexiuni cu publicul respectiv vă va ajuta să atrageți un editor, indiferent dacă este un blog sau un canal BookTube cu numeroși abonați.

15. Spune doar da!

Dacă cineva vă cere să vă asumați o sarcină care ar putea să vă dezvolte cariera, chiar dacă nu sunteți sigur cum o veți face, spuneți da. Nu vă fie teamă să spuneți da când vi se cere să faceți ceva în afara zonei de confort: puteți oricând să aflați cum să faceți acest lucru mai târziu, iar abilitățile pe care le dobândiți vă pot servi bine în viitor – vă pot chiar declanșa pe o carieră cu totul nouă.

SURSA: https://pressfuturist.com/2017/02/06/working-in-publishing-fifteen-things-you-need-to-know/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post