Grupul Editorial Corint

Grupul Editorial Corint reunește editurile Corint Books, Corint Junior și Corint Educațional, precum și compania Corint Logistic.

EDITURA CORINT publică în principal lucrări de non-ficțiune, colecția Corint Istorie devenind, la scurt timp de la lansare, un reper atât pentru specialiștii din domeniu, cât și pentru publicul larg.

Dacă ai trecut pe la școală, sigur cunoști cărțile manualele și auxiliarele publicate de CORINT JUNIOR, companie ce editează anual peste 200 de lucrări didactice avizate de Ministerul Educației și Cercetării. 

Grupul Editorial Corint (GEC) are peste 20 de ani de experiență pe piața de carte din România, fiind unul dintre primele trei grupuri editoriale din țară, motiv pentru care este un reper major al industriei de carte. Premiile obținute la târgurile de profil din țară și străinătate, de-a lungul anilor, reprezintă o recunoaștere a calității editoriale.

Alcătuit din Corint Books (colecțiile de istorie, Leda Edge, CorinTeens și Leza Bazaar), Corint Educațional și Corint Junior, prin operele de ficțiune și nonficțiune, grupul editorial se adresează atât copiilor, cât și adolescenților, propunându-și familiarizarea cu lectura încă de la o vârstă fragedă. Cu peste 8 000 de titluri publicate în cei peste 30 de ani de existență (în medie peste 300 de titluri pe an) și un tiraj mediu de 3 000 de exemplare/titlu, GEC este un lider pe piața de carte.

În ceea ce privește cărțile de nonficțiune, s-a acordat o atenție deosebită domeniului Istorie, care are nu mai puțin de patru colecții distincte: Colecția Istorie, Colecția Istorie Autori Români, Colecția istorie cu blazon și Colecția Istorii urbane. Acestea se adresează cercetătorilor și pasionaților de istorie, îmbogățind peisajul cultural cu traduceri de mare valoare și cu reeditări ale unor lucrări românești clasice. Misiunea culturală a grupului pe componenta cărților de istorie are două dimensiuni: una de recuperare, sincronizare a unor lucrări valoroase ale autorilor străini despre evenimente esențiale din istoria lumii, procese și epoci istorice (inclusiv din domeniul istoriei recente și imediate, alta de promovare a autorilor români. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *