Grup Editorial Litera

Înființare

Editura Litera a fost fondată în anul 1989, fiind una dintre cele mai cunoscute și importante edituri din România, cu o cifră de afaceri de peste 15% din valoarea totală a pieței de carte din țară. Aceasta a reușit să publice peste 10 000 de titluri, din diferite domenii precum: ficțiune, limbi străine, istorie, artă și arhitectură, cultură generală, enciclopedii, cărți pentru copii, dicționare, atlase, dezvoltare personală, istorie, business, sănătate și frumusețe, familie și timp liber, călătorii.

Podcast

Adaptându-se celor mai noi schimbări în lumea digitală, începând cu luna februarie 2021, Editura Litera promovează  podcast-uri care abordează diferite teme din domenii precum: educație, cultură, mediu, psihologie, sănătate, dileme și probleme sociale. Până acum au fost invitați Paul Olteanu, Master Trainer și Coach în neuroștiință, psihologie, comunicare, și Adrian Majuru, un jurnalist, istoric și antropograf.

Autorul lunii

Editura Litera oferă atenție deosebită autorilor pe care îi publică, existând articole speciale despre cei care sunt declarați „autorul lunii”. În anul 2021 unii dintre scriitorii care au obținut acest titlu sunt  Kristin Hannah, Maia Morgenstern, Lucinda Riley.

Carte pe zi

Un alt aspect care denotă un nivel mare de implicare în acest domeniu și o strategie bună de marketing  al acestei edituri este proiectul „O carte pe zi”. Acest proiect implică un parteneriat cu postul de televiziune Digi24. Zilnic, Editura Litera recomandă cărți, existând prezentări video pentru cele mai recente bestselleruri, autori importanți, cărți care abordează teme esențiale din toate domeniile. Cărțile recomandate sunt prezentate la Digi24.

Sursă: https://www.litera.ro/

Despina Pandelea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post