Editura Grafic – Art

$2,797,800,564. Pentru mulți o sumă destul de dificil de citit, pentru alții și mai greu de transformat în lei. Acestea nu sunt datoriile pe care le are România, din fericire nu am ajuns încă acolo, ci sunt încasările pe care un singur titlu din seria Marvel le-a avut, mai exact este vorba de Avengers: Endgame. De ce există o importanță atât de mare?! Pentru că această industrie a putut să atingă această sumă prin simpla existență a unor comics, tradus în româna ca benzi desenate.

          Este dificil de spus cu exactitate unde sau când a luat naștere această formă de artă, dacă e să discutăm de benzile desenate “originale” americane, cele cu super-eroi,atunci discutăm de ultimul sfert al sec. XX, dacă e să discutăm de manga, o altă formă de ilustrare a unei narațiuni prin imagine, desen, apărută în Japonia, atunci putem să discutăm chiar de începutul secolului al XVIII-lea. Există multe alte termene și utilizări, o altă formă puțin mai agresivă și destinată publicului matur fiind termenul de roman grafic. Un lucru este clar, indiferent de forma în care se manifestă această nouă formă de artă este iubită  de foarte multe persoane.

          Benzile desenate nu au dus doar la apariția filmelor cu supereroi, ele sunt și unul din motivele pentru care a apărut unul din cele mai îndrăgite evenimente la care participă pasionați de filme, seriale, benzi desenate, gaming din toată lumea, ComicCon, San Diego, California încă din anul 1970. O dată cu creșterea numărului de fani din țările europene a apărut și East European Comic Con, un eveniment la care trebuie să participi măcar o dată în viață.

            Editura GRAFIC, parte a Grupului Editorial Art, aduce cititorilor din România pasionaţi de comics cele mai noi benzi desenate şi romane grafice, dar şi serii clasice şi cărţi-cult. De asemenea, editura Grafic le pune la dispoziție și micilor cititori de benzi desenate posibilitatea de a se întâlnii cu eroi în colecția miniGRAFIC. Grafic a luat naștere ca răspuns la creșterea cititorilor de comics în România. În România segmentul de comics este reprezentat într-un procent foarte mic de cititori.          

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post