Cum își fidelizează sau ce îi atrage pe cititori pe Bookzone

În mai puțin de 5 ani editura BookZone s-a integrat destul de bine în rândul marilor edituri. Zeci de scriitori la început de drum au dat năvală să-și sublice cărțile la ei, alții au venit de la alte edituri și s-au mutat aici. Nici de cititori, editura, nu se poate plânge pentru că aceștia se strâng în număr tot mai mare cu fiecare nouă publicare. Practic, în timp ce multe alte edituri au luat-o la vale în timpul pandemiei, BookZone a crescut frumos de la o zi la alta.

Nu e un secret că pe autori politica BookZone, îi atrage în primul rând și le oferă încrederea necesară în a își publica cărțile, dar ce îi fidelizează sau îi atrage pe cititori mai ales cât timp ei nu dispun încă de o librărie reală. În primul rând, aș zice că ofertele avantajoase, insistente și consistente. Cadourile și transportul gratuit. Promovarea din mediul online. Editura BookZone este foarte activă în online, poate și pentru că acela este mediul în care operează, dar și pentru că mulți dintre autorii BookZone vin din același mediu, unde și-au publicat prima dată romanele într-o primă variantă. Foarte mulți dintre ei au migrat de pe Wattpad, de unde și miile de fani care au conectat cumva platforma pe facebook unde s-au strâns și pe grupuri.

BookZone are susținere involuntară și deosebită din partea fanilor autorilor, care astfel atrag și alți cititori pe site de unde își pot comanda câteva titluri interesante. În plus, BookZone, chiar dacă încă nu are o librărie pentru a îi bucura pe cititori, ei se pot simți la fel de bine și pe pagina BookZone. Aici pot citii fragmente din cărțile pe care le cumpără, meniul este unul interactiv și ușor de parcurs, pot culege de pe blogul editurii și informații din diferite articole de interes și cel mai important, pot afla câteva detalii despre autorii BookZone cititnd interviurile sau achiziționând un DVD unde sunt prezentate aceste interviuri.

Deocamdată se vede că BookZone este la început de drum și mai au de tras ca să ajungă la apogeu, dar pentru niște „începători” sunt destul de buni și promit multe. Există la momentul actual persoane care au toate cărțile publicate la BookZone sau o mare parte din ele. Există persoane care și-au făcut o bibliotecă separată cu toate cărțile comandate de aici. Numeroase persoane distribuie recenzii, împărtășesc păreri în online despre editură și titlurile de aici întrucât este imposibil să nu auzi măcar întâmplător de aceasta.

Dacă în 3 ani au făcut atâtea, oare în următorii 3 care va fi rezultatul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post