Cum arată structura organizațională pentru edituri?

Companiile de edituri ca oricare altele au o ierarhie în structura lor organizațională. Această structură corporativă include departamente și secțiuni care îndeplinesc responsabilități specifice care facilitează colectiv întregul proces de publicare.

Iată o defalcare a ierarhiei din firmă pentru a ne ajuta să înțelegem structura organizațională a companiei de editare:

Editorul

El / ea este maistru al companiei – proprietarul editurii. Această persoană reglementează toate tranzacțiile la nivel executiv, inclusiv recrutarea angajaților, concedierea, stabilirea salariilor și inclusiv decizii semnificative pentru companie. Toți angajații, personalul etc. lucrează sub supravegherea sa.

Echipa de redacție managerială

Acesta este grupul responsabil pentru toate lucrările editoriale, inclusiv secțiuni specifice precum artă, editorial și producție. Cu toate acestea, toate aceste secțiuni se încadrează în două mari categorii:

Redactor șef

Aceasta este poziția din Editor și este considerată persoana care conduce echipa de editare. El este responsabil pentru controlul conținutului principal de producție și are un rol crucial în deciziile bugetare și contribuie la angajarea altor editori.

https://pixabay.com/ro/photos/h%C3%A2rtie-afaceri-finan%C5%A3e-document-3213924/

Departamentul de redactori

Al doilea în linia echipei editoriale după editorul șef sunt redactorii. Aceaștia fac parte din echipa editorială responsabilă de editarea manuscriselor și a altor documente de publicare, precum și de furnizarea de alternative pentru scriitori. Editorii joacă un rol semnificativ în finalizarea cărților.

Departamentul de Arte

Departamentul de artă al echipei editoriale de management se concentrează pe proiectarea coperților de cărți, atât texte interioare, cât și exterioare. Ei proiectează, dar departamentele de vânzări și marketing fac aprobarea coperților. Șeful departamentului editorial reglează proiectele.

Departament de productie

Această clasă este responsabilă pentru producția fizică a cărții care include materialele fizice care compun cartea. Entități fizice, cum ar fi metoda de legare a cărților, stocul de hârtie, dimensiunea de tăiere, semnăturile paginilor, numărul de pagini și așa mai departe. Este un rol vital, deoarece costurile la scară de producție ale cărților vor avea un efect extraordinar asupra declarațiilor de profit și pierdere ale editorului.

Cititorul de probe

Cititorii de probe sunt următorii din ierarhia de publicare și sunt responsabili de corectare. El este cel responsabil de evaluarea greșelilor gramaticale, inclusiv îmbunătățirea sintaxei propozițiilor, a determinanților, vocabularului, clarității, greșelilor de ortografie. Este un loc de muncă cuprinzător care necesită timp.

Agentul literar

Acesta este angajatul responsabil de publicarea literaturii și supraveghează procesul de plată către scriitorul cărților. Sarcina lor ca agenți este să urmărească și să urmeze contractele autorilor nepublicați. Numeroși agenți literari lucrează pentru companii de editare sub o varietate de genuri literare. Acești agenți sunt clasificați în funcție de genul cărților cu care lucrează.

Experții creativi

Aceasta este o echipă de persoane specializate în toate desenele artistice necesare.

Echipa de marketing

Acest grup este responsabil pentru crearea strategiilor de marketing potrivite pentru editură. Activitatea lor include oferirea de promoții și reclame.

Finanțatorii

Nu în ultimul rând, oamenii sunt responsabili pentru aspectul financiar al editurii și sunt contabili și experți în finanțe.

SURSA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post